LEDARE
Det finns roligare sätt att arbeta med tillväxt
PUBLICERAD DEN 9 maj 2017
Det går bra för Sverige. BNP ökade med 4,7 procent 2016 eller 3,3 procent om man räknar i samma prisläge, fasta priser, jämfört med föregående år. Cirka 80 procent av BNP:s värde kommer från privata företag och resterande 20 procent från den offentliga sektorn. Tillgänglighet och ett bra företagsklimat är en förutsättning för tillväxt. Därför är det viktigt att värna om detta. 

Som en privat och politiskt oberoende organisation kan vi agera på olika sätt när ni medlemmar uttrycker en oro inför framtiden och till och med överväger att flytta, inte bara från vår region utan från Sverige. Vårt uppdrag är att ta tillvara på era intressen och röja undan hinder för tillväxt. Ni kan känna er trygga med att vi driver på i det arbetet. Det gör vi till exempel genom att skriva remissvar, debattartiklar och i möten med beslutsfattare. Både som enskild handelskammare och tillsammans med landets övriga handelskammare.

Året har rivstartat med flera förslag från regeringen som skulle kunna påverka företagen och Sveriges konkurrenskraft negativt. Ett exempel är förslaget om för- ändringar i 3:12 reglerna, ett annat är förslaget om skatt på finansiell verksamhet och ett tredje är en ny svensk flygskatt. Regeringen har redan backat helt eller delvis från några av förslagen. Vi vet att det är många fler än vi som har agerat i dessa frågor, och det visar att vi tillsammans kan göra skillnad. 

Det finns roligare och bättre sätt att arbeta med tillväxt. Till exempel genom nätverk och mötesplatser. I höst anordnar vi Stora Näringslivsdagen i Västerås den 2 oktober där en av talarna är FN:s före detta vice generalsekreterare Jan Eliasson. Två veckor senare är det dags för Örebroregionens nya mötesplats UTSIKT som tar upp de stora trenderna inom globalisering, urbanisering och digitalisering. 

Jag hoppas på ett 2017 där vi kan lägga mindre tid på att besvara skatteförslag och mer tid på att träffa er och anordna bra mötesplatser. Vår vision är att vi tillsammans ska skapa världens bästa hemmaplan.

Jenny Emerén,VD
Handelskammaren Mälardalen
 


Utbildningar & event Örebro
tisdag
4
juli
Handelskammaren Mälardalen i Almedalen
Almedalen är Sveriges största mötesplats för dem s...
torsdag
24
augusti
Det stora operaäventyret – företagsevent 24 augusti
Ett besök på operahuset vid sjöstranden utanför Ko...
tisdag
26
september
Lärseminarium: Rekrytera med LinkedIn
Vill du lära dig mer om hur du på ett enkelt sätt ...
torsdag
5
oktober
Lärseminarium - Hur gör man affärer med offentliga sektorn?
Offentliga sektorn är en enorm beställare. Enbart ...
tisdag
24
oktober
NYSTART: Rekryteringsnätverk
Den 24 oktober 2017 gör vi en nystart för Rekryter...
onsdag
8
november
Hitta vänner i Örebro: Människor mat och musik!
Är du ny i stan? Eller har du flyttat hem igen eft...
Se fler
 
LEDIGA TJÄNSTER

 

 
Morgonvärdar Promotionmorgon


 BLI MEDLEM

HYR UT DIN BOSTAD

SE VÅRA VIMMELBILDER


 
         


HANDELSKAMMAREN ÖREBRO
RUDBECKSGATAN 7, BOX 8044, 700 08 ÖREBRO | TEL: 019-689 35 00 INFO@HANDELSKAMMARENMALARDALEN.SE
HANDELSKAMMAREN VÄSTERÅS
VASAGATAN 20A, 722 15 VÄSTERÅS | TEL: 021-498 95 30 INFO@HANDELSKAMMARENMALARDALEN.SE