Relocation service


Örebroregionen
är en region med stark tillväxt. En av de viktigaste faktorerna för att lyckas växa, är att rekrytera kompetent och konkurrenskraftig arbetskraft. Det blir allt mer vanligt att rekrytera medarbetare från andra länder.  

Genom Handelskammaren Mälardalens Relocation service (inflyttarservice) erbjuder vi ett professionellt bemötande av internationell arbetskraft. Vi är med i processen från start till mål. Syftet är att den nyanställde ska komma igång med sitt arbete så snabbt som möjligt, medan vi hjälper till med alla praktiska detaljer. Konstnadseffektivt för arbetsgivaren och tryggt för medarbetaren. 

Tjänster inom vår Relocation Service:

PRE-VISIT
Vi förbereder ett pre-visit besök utifrån den nyanställde och dennes familjs behov. Under besöket i den nya hemstaden informerar vi om hur det är att leva där, visar staden med omgivningar, olika boendealternativ, fritidsaktiviteter samt samordnar möte med Perrongen som arbetar med skolplacering för nyanlända barn och ungdomar inom Örebro kommun.

IMMIGRATION
En av de viktigaste sakerna är att få den nyrekryterades arbetstillstånd på plats. Vi ansvarar för hanteringen av hela immigrationsprocessen och håller oss uppdaterade med de gällande reglerna hos Migrationsverket. Handelskammaren är certifierade hos Migrationsverket, vilket innebär att vi har en betydligt snabbare hanteringsprocess än vanligt. 

HOME SEARCH
Vi söker bostadsobjekt utifrån den anställdes behov och önskemål. Det är viktigt att den nyanställde blir nöjd med sitt nya boende. Vi informerar om den svenska bostadsmarknaden förutsättningar och förhandlar och skriver kontrakt med hyresvärden.

SETTLING IN
Under den första tiden i det nya hemlandet är det mycket nytt att sätta sig in i och koordinera. Vi hjälper till med folkbokföring och det viktiga svenska personnumret, besök på olika myndigheter, tecknar abonnemang osv för att den nyanställde ska få en så bra och smidig start som möjligt.

ONGOING SUPPORT
Behovet av support vid flytt till ett nytt land kan variera mycket utifrån tidigare erfarenheter. Det är naturligt att många frågor ställs till kollegor och arbetsgivare. Ongoing support är till för att avlasta dem genom att svara på frågor som uppkommer efter att personen installerat sig. Behovet brukar vara som störst under de första 3-6 månaderna.  

DEPARTURE
Det är många saker att tänka på när det är dags att återvända hem eller flytta till ett annat land. Vi erbjuder personlig support så att processen blir lika smidig som vid flytten till Sverige. Myndigheter ska kontaktas, abonnemang avslutas osv. 

Vill du veta mer om vår Relocation service?
Välkommen att kontakta:
Susann Johansson, Projektledare
E-post eller telefon 019-689 35 07 och 070-603 10 74

Utbildningar & event Örebro
tisdag
4
juli
Handelskammaren Mälardalen i Almedalen
Almedalen är Sveriges största mötesplats för dem s...
torsdag
24
augusti
Det stora operaäventyret – företagsevent 24 augusti
Ett besök på operahuset vid sjöstranden utanför Ko...
tisdag
26
september
Lärseminarium: Rekrytera med LinkedIn
Vill du lära dig mer om hur du på ett enkelt sätt ...
torsdag
5
oktober
Lärseminarium - Hur gör man affärer med offentliga sektorn?
Offentliga sektorn är en enorm beställare. Enbart ...
tisdag
24
oktober
NYSTART: Rekryteringsnätverk
Den 24 oktober 2017 gör vi en nystart för Rekryter...
onsdag
8
november
Hitta vänner i Örebro: Människor mat och musik!
Är du ny i stan? Eller har du flyttat hem igen eft...
Se fler
 
 

BLI MEDLEM

HYR UT DIN BOSTAD


 
         
HANDELSKAMMAREN ÖREBRO
RUDBECKSGATAN 7, BOX 8044, 700 08 ÖREBRO | TEL: 019-689 35 00 INFO@HANDELSKAMMARENMALARDALEN.SE
HANDELSKAMMAREN VÄSTERÅS
VASAGATAN 20A, 722 15 VÄSTERÅS | TEL: 021-498 95 30 INFO@HANDELSKAMMARENMALARDALEN.SE